all
Next Project

Adidas Village

Adidas Village

Serving as their North American headquarters, this Adidas campus is an adaptive reuse of a former Bess Kaiser hospital located on an 11-acre site with outstanding views of the Willamette River and the Portland skyline. Bisected by a high volume roadway, our design incorporates the challenges of this complex urban site to create a coherent corporate village, a friendly neighbor, and an integral part of the city.

The Bora team developed the site as a unified whole. A central plaza replaces the former loading dock between two existing buildings to form the main entrance and generate a wedge of public space around which the buildings are organized. Bike and pedestrian corridors extending from the plaza across a new footbridge provide outdoor circulation between buildings for employees and ensure public access to a popular bus route on the roadway.

The campus buildings conceal parking below new construction, sports fields and plantings, resolving the site’s challenging topography. In order to accent the renovated structures and integrate new buildings into the complex, we incorporated high performance curtain wall cladding, which served a double function as environmental wayfinding in the Village. Taking colors from the Olympic rings, this dynamic skin also reflects Adidas’s commitment to the world of sport.

Location

Portland, OR

Client

Adidas

Year

2003

Status

Built

Type

Workplace

Size

310,000sf

Collaborators

GLUMAC
KPFF
Lango Hansen
Kittelson & Associates
DEA
R&H Construction

Recognitions

Award of Excellence, Urban Land Institute
Global Excellence Award, Urban Land Institute
Merit Award, AIA Portland
Merit Award, NW and Pacific Region of the AIA
Mayor’s Design Award, AIA Portland